GULYASLEVES A LA SZABO Skal helst tilberedes dagen før serveringen. Anvend et stor tykbundet gryde. Finhak 100 gram løg pr. person. Et stort stykke oksebov skæres ud i store terninger. Der beregnes 300 gr. per person. Der skrælles 100-150 gram kartofler pr person. De skæres i ikke for små terninger. Ukrydret svinefedt, 15-20 gr.pr. person varmes i gryden til den bliver svagt gylden. Der skrues ned for varmen, samti- dig med at der tilsættes en lille spiseskefuld delikatessepaprika pr. person. Rør godt og tilsæt de hakkede løg. Efter 5-10 minutter tages gryden at ilden og løgene lægges til side. Tilsæt lidt mere fedt, så der er tilstrækkeligt til at svitse kedet. Skru op for varmen, og kødet kommes i gryden og svitses på alle sider. Herefter tilsættes der vand, så kødet er rigeligt dækket. Kom løgene i gryden igen og gør klar til at tilsætte forskellige at livets goder: Middelhavssalt efter behov. 1-2 knuste "kirsebærpaprika" (tørrede) samt 1-2 teskefulde paprikacrem. Yderligere tilsættes op til en teskefuld kommen og 1-2 fed hvidløg efter smag. 3-6 kartofler rives på et rivejern og tilsættes som jævning sammen med en strøget spiseskefuld delikatessepaprika og 3-4 flåede tomater. Efter 1-2 timer, afhængig af kødet, tilsættes kartoflerne sammen med 1/4 grøn eller rød peber skåret i skiver (med ind- mad) pr. person. Efter ca. 1/2 time er den ædle spise færdig, men smag for en sikkerheds skyld på kødet og undersøg om det er mørt. Før serveringen kan man evt. tilsætte en smule fløde og spæde op med vand. hvis suppen er for tyk. Smag til med salt og retten er færdig. Sluk for ilden, læg et låg over gryden og lad det hele stå til næste dag, hvor gæsterne kommer. Det er vigtigt. at der ikke bruges for kraftig varme. hverken under tilberedningen eller den senere opvarmning. Rør helt i bund med mellemrum. Når gæsterne ankommer varmes hele herligheden op. Rør godt rundt og lad stå for svag varme, til der skal serveres. Øs altid op fra bunden og kom evt. en klat créme fraiche på toppen at hver portion. Tilbehør: frisk landbrød og kraftig rødvin (helst ungarsk) Bon appetite.